Foto's

DAG VAN DE LANDBOUW VAN 2019 15 september 2019

Dit jaar ging in onze gilde de dag van de landbouw door op zondag 15 /09 /2019.

Wij bedanken vooral de familie Van Gastel - Renders voor het gebruik van enkele weiden en van de zeer proper opgekuiste nieuwe hal en omliggende gebouwen.

De voorbereidingen starten al van begin mei met het contacteren van onze sponsors, want zonder de hulp van deze sponsors zou de landelijke gilden het financieel niet meer zo goed hebben. Dit jaar was het dubbel werk, want nu vierden we ook ons 125 jaar bestaan. Eén voordeel hadden we dit jaar, we moesten geen tent opstellen en geen planché vloer leggen. De rest bleef natuurlijk wel het zelfde: donderdag en vrijdag alles klaar maken voor de barbecue. Op zaterdag alles in orde maken voor de dag van de landbouw, inclusief het uitpalen van de fietslus, die hiervoor gemaakt werd en waar ook al zeer veel tijd en energie ingestoken was de voorgaande maanden. Dit jaar werd er ook al op zaterdagavond een 20 kg spek voorgebakken en een paar honderd eieren geklutst.

De dag zelf begonnen we zo rond 7.30 uur van het genieten van een lekkere verse koffiekoek en vers gezette koffie. Ook de gevraagde helpers (ongeveer een 40 tal) mochten eerst een koffiekoek eten voor dat ze begonnen met werken. En of dat er hard gewerkt is: 12 vaten bier en een berg frisdrank is daar gedronken. Natuurlijk is dit ook wel te danken aan het perfecte weer van deze dag. Eten konden ze bij onze gilden ook: de KVLV verzorgde het bakken van spek met eieren en pannenkoeken. Er kon ook een stuk taart met koffie of een lekker ijsje in een hoorntje gegeten worden.

De kinderen konden dit jaar ook eens volledig uit hun bol gaan:
- twee springkastelen
- rijden met en grote tractor
- rijden met kleine tractors
- versieren van cup cakes
- schminken
- En als ze de tekening gekleurd hadden, mochten ze grabbelen uit de grabbelton. En dit was ook weer een succes, 182 kinderen brachten hun tekening binnen.

Deze dag werd vooral door de oudere jeugd met een klein privé feestje afgesloten rond 2.00 uur ‘s nachts.

Woensdag, 2 oktober mochten alle helpers een lekker ijsje gaan eten bij het Boerenijsje. Hierbij werd het ijs gesponsord door het Boerenijsje, waarvoor onze dank.

Mochten er in de reclame of aankondigingen ergens fouten staan, gelieve ons daarvoor te verontschuldigen en laat het ons zeker weten, zodat we dit op een gepaste manier kunnen oplossen.

Namens het bestuur van de landelijke gilde.