Foto's

DE DRIE KOOKAVONDEN VAN 2018 17 oktober 2018

Dit jaar starten we met 8 koks op woensdag 17 oktober met de eerste kookavond in de parochiezaal van Overbroek. Deze eerste avond stond in het teken van de nagerechten. Deze avond kregen we les van Els Schrijvers en compagnon over nagerechten en een hartig gerecht. Dit deden ze omdat we anders allen maar zoetigheden zouden eten. We maakten een quiche met broccoli en gerookte zalm. Als nagerechten werden er de volgende gerechten gemaakt: crème brulé, tiramisu, chocolademousse en millionaires shortbread. Dit laatste is eigenlijk een soort van “Twix”.



De tweede avond waren we met een paar man minder maar maakten we toch lekkere paprikasoep met kruidenkaas en een lasagne met savooikool, kip en pompoensaus. Dit laatste leek een rare combinatie, maar als je dit geproefd hebt dan vraag je zeker nog bij. En of dat het allemaal lekker was, want als er dan toch iets over was, dan zou er voor gevochten worden om het mee naar huis te nemen.

De derde kookavond is altijd een speciale, want dan mogen onze echtgenoten mee komen eten. Deze avond aten we een pittige groente-vissoep, reerug met pomme duchesse en stoofperen, mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue. We hadden om 18.30 uur afgesproken aan de zaal om te starten met koken. Eerst moest het nagerecht gemaakt worden, omdat dit nog moest opstijven in de koelkast Vervolgens zorgden we voor de rest van het menu. Ook de tafel klaar zetten en het voorbereiden van de huisgemaakte cocktail van de Michel moest nog gebeuren. Rond 20.15 uur waren de eerste vrouwen paraat om deze cocktail te proeven. Nu nog even wachten op onze voorzitter (deze was ook uitgenodigd) en dan konden we van start gaan met het eten. Ook deze avond werd er niets mee naar huis genomen, want het was allemaal zo lekker en alles was zeer goed uitgerekend, dat er niets over was. Op het einde van de avond rond 22.30 uur nog een kopje koffie of thee, de rest van de afwas doen en de keuken proper maken en met een volle maag naar huis terug rijden.