Foto's

JAARUITSTAP VAN 2018 16 februari 2018

Onze jaaruitstap van dit jaar was weer een geslaagde uitstap. Om 10.00 uur gingen 29 leden vanaf de parking van de voetbal naar de firma waar we zeer goed ontvangen werden met een warme drank, een koekje of een praline.



Vervolgens kregen we van één van de bedrijfsleiders een korte, maar bondige uitleg over hun bedrijf. Daarna kregen we een rondleiding. Eerst zijn we de loskaaien gaan bekijken om vervolgens naar de afdeling “betonblokken” te gaan zien. Deze was nog recent vernieuwd (geluidsbelasting) en daarom konden we alleen via de computer zien hoe het allemaal in zijn werk ging. Wat we wel konden bekijken was het volledig gecomputeriseerd laten drogen en weg stapelen van de betonblokken. Nadien zijn we naar de betoncentrale ’s gaan kijken, een unieke kans om in de centrale te gaan wat wel de moeite was. Hier konden we wel zien hoe de beton gemaakt wordt, omdat de centrale nog niet vernieuwd is. Om kwart voor twaalf ronden ze het bezoek af met een glaasje cava en kregen we allemaal nog een cadeau mee naar huis.

Rond twaalf uur wandelden we dan naar de Artisjok waar we eens goed konden genieten van een lekker aperitief, vervolgens rundscarpaccio, gebakken zalm met wok groentjes en kroketten en een gemengd dessertbord met koffie of thee. En dat het lekker was, konden we horen van de positieve leden die mee deden.



We wandelden vervolgens om twee uur naar Sterkstokers Disttillers ( Thomas Cuyvers) in de Prinsstraat 43 Sint-Lenaarts om daar al de uitleg te krijgen over het maken van de verschillende dranken die Thomas daar maakt. We kregen natuurlijk ook ruim de tijd om verschillende dranken te proeven.

Rond kwart over vier werd het proeven afgerond en konden we alles nog wat na vertellen in “Café Dorp” Dorpsstraat (Vroeger den Dest)


We danken de bedrijven Janssens en Cuyvers voor hun gastvrijheid zo dat we deze momenten konden meemaken.