Foto's

DE DRIE KOOKAVONDEN VAN 2017 19 oktober 2017

Op donderdag 19 oktober rond 20.00 uur stonden er 6 koks klaar in de keuken van de parochiezaal van Overbroek. De vorige locatie mochten we niet meer gebruiken, omdat deze gaat afgebroken worden. Deze avond was anders, namelijk, we hadden twee dames uitgenodigd om ons wat meer bij te leren over verschillende nagerechten. Op een paar uur toverden we samen een 6 tal verschillende nagerechten, die we dan nadien allemaal konden proeven. Omdat we niet heel de avond nagerecht zouden eten, maakten we ook nog een paar kleine pizza’s klaar in een speciale oven van den Tom.

Op de tweede kookavond maakten we een aantal kleine hapjes klaar. Bij deze kleine hapjes was een sandwich met gerookte kip. Ook nu had den Tom een speciaal toestel bij om de kippenfilet te roken. De andere hapjes waren gevarieerd met vis, vlees en zoete gerechtjes.

Bij onze derde kookavond worden zoals andere jaren onze vrouwtjes uitgenodigd om te komen eten. We begonnen te koken rond 18.30 uur om zo ongeveer tegen 20.00 uur alles klaar te hebben. De vrouwen waren uitgenodigd tegen 20.00 uur om te proeven van de cocktail die de Guy had klaar gemaakt. Om 20.30 uur staken we onze benen onder de tafel en konden we beginnen aan ons voorgerecht: een slaatje met gerookte makreel. Vervolgens kregen we als hoofdschotel een aardappelgratin met gebakken zalm en wintergroentes voor geschoteld. Dit alles werd lekker bij elkaar gegoten met een goed wit wijntje. Als afsluiter aten we een witte chocolademousse met een versiering van passievrucht en mango. Nadien konden de vrouwen nog wat bijpraten met een kopje thee en konden wij de afwas doen, de keuken en de zaal proper maken. Om 24.30 uur deden we de deur van de zaal op slot en keken we terug op een goed geslaagd jaar van onze kookavonden.