Foto's

DAG VAN DE LANDBOUW VAN 2017 17 september 2017

Dit jaar ging in onze gilde de dag van de landbouw door op zondag 17 /09 /2017.

Wij bedanken vooral de familie Van Riel Oorts voor het gebruik van enkele weiden en van de zeer proper opgekuiste boerderij en omliggende gebouwen
. Voor deze dag zijn we al bezig vanaf begin mei om onze sponsors te contacteren. Ongeveer twee maanden vooraf zijn we de reclame panelen gaan plaatsen en één week voor de dag van de landbouw zijn we met een paar bestuursleden de melkstal extra gaan opkuisen. De dag dat we afgesproken hadden om de tent recht te zetten regende het pijpenstelen, uitstellen dus en vrijdag opnieuw proberen. Dit wil wel zeggen dat we één dag achter stonden met alles op te stellen, dus zaterdags ’s morgens rond 7.30 uur zijn we met zijn allen er in gevlogen zo dat alles rond 19.00 uur klaar stond.

Op zondagmorgen rond 8.00 uur hebben we de tent open gedaan , de koffie opgezet en is de KVLV begonnen met het bakken van het spek. Dit was wel nodig, want tijdens deze dag is er 43 kg spek , 1550 eieren en 65 broden gegeten. Het Antwerps gebak was zeer in trek deze dag. Rond 16.00 uur waren de 10 taarten uitverkocht.

De kids hadden het er naar hun zin: mega groot springkasteel, minipaardjes, verschillende soorten kippen, een ritje met de tractor en als afsluiter een lekker ijsje met discobolletjes dat dit jaar door de KVLV geschept werd.
De kids die de tekening gekleurd hadden, mochten eens goed grabbelen in de grabbeldoos.



Voor de volwassenen was er ook wat: een volledige rondleiding op het bedrijf, het zien dorsen van graan op de ouderwets manier (oude dorskas en pres), het bekijken van nieuw landbouwmateriaal. Van al dat gewandel krijgt een mens honger en dorst: een goed bord spek met eieren met de nodige drank slaat niemand toch af?
Ook toonden de vrije zwaaiers een paar keer hun kunsten dat geapprecieerd werd door de bezoekers.

Naar het einde van de dag toe konden we al beginnen met het bijeen plaatsen van de tafels en stoelen en opkuisen van de tent voor de dag nadien. Op maandag voormiddag komen de lagere scholen van Sint Lenaarts de boerderij bekijken en krijgen ze een chocomelk of een bananenmilkshake van ons aangeboden

Mochten er in de reclame of aankondigingen ergens fouten staan gelieve ons daarvoor te verontschuldigen en laat het ons zeker weten zodat we dit op een gepaste manier kunnen oplossen.

Namens het bestuur van de landelijke gilde.