Foto's

DAG VAN DE LANDBOUW 2023 17 september 2023

et was weer zover, 2023 en de dag van de landbouw kwam er weer aan. Na lang overleg en veel zoeken naar een goede plaats is het dan bij de Guy geworden. We hadden wel een aantal landbouwers in gedachten, maar telkens was er een reden dat zij het deze keer niet zouden doen. Een plaats zoeken was al een probleem, ook nog eens een parking zoeken die groot genoeg was om al het materiaal van de Guy en van de sponsors te kunnen plaatsen. Jan Van Riel heeft dit probleem dan opgelost door zijn weide aan te bieden. Met al deze zorgen waren we dan ook later van start kunnen gaan om onze sponsors aan te spreken en al de andere voorbereidingen te bepalen.

Uiteindelijk zijn we dan een dikke week van te voren begonnen met het opruimen en proper maken van de hal en het materiaal van de Guy. Op zaterdag is er dan aan alles de finishing touch gedaan, zodat we zeker waren dat we zondag morgen netjes en op tijd konden starten.


De dag zelf begon maar miezerig, de zon kwam er maar niet door en dat heeft er misschien ook voor gezorgd dat er minder toeschouwers waren. Er was anders toch heel wat doen: oude en nieuwe machines, dorsen, schapen scheren, schapen drijven, traptractoren, rijden met grote tractors, grote zandbak met toren in stro en het bekijken van hele kleine tractors en vrachtwagens. Ook was er een hele aanbieding van eten en drinken. Ferm heeft voor zeer lekkere pannenkoeken gezorgd en lekker ei met spek.

Deze dag werd afgesloten in de late uurtjes met de nodige alcohol in het bloed, zodat we toch konden terug kijken op een geslaagde dag van de landbouw.

Ook op maandag hebben we de kinderen van onze scholen uitgenodigd om eens kennis te maken met het scheren van de schapen, nog een aantal machines te bekijken en genieten van een lekkere drank.

Wij danken eerst al de familie Van Dyck voor het gebruik van de locatie, de familie Van Riel voor de parking, de vele personen die geholpen hebben om ervoor te zorgen dat deze dag fantastisch verliep. Ook onze sponsors mogen we niet vergeten. Zonder hen zouden we als vereniging het zeer moeilijk hebben om alles actief te kunnen doen.