Foto's

JAARUITSTAP OP 22 FEBRUARI 2023 22 februari 2023

Op 22 februari 2023 starten we onze jaaruitstap bij de brandweer. Je zou denken, wat kunnen we nu bij de brandweer gaan doen ? Die denkwijze was helemaal verkeerd, want ik denk dat wij allemaal hier zeer veel hebben bij geleerd!! Om 9.00 uur werden we verwelkomt met onze eigen koffie en een lekker stuk appelcake. Vervolgens kregen we deskundige uitleg van een beroepsbrandweerman. Nadien werden we rond geleid in de kazerne waar we de wagens en dergelijke konden bekijken en tevens ook nog eens de nodige uitleg kregen.

Om 11.00 uur startte het tweede bedrijfsbezoek namelijk metaalbedrijf Van Looveren. Hier kregen we een drankje aangeboden en konden we intussen een aantal foto’s bekijken van de werken die zij hadden uitgevoerd. Bij deze foto’s gaf de Wim de nodige uitleg. Vervolgens zijn we dan naar de werkhal gaan kijken en werd er uitleg gegeven bij de meeste machines die er in bedrijf waren. Dit kan je niet meer vergelijken met de machines van vroeger (schaar , pres….). Nu wordt het meeste werk gedaan met een plasmabrander. Ze hadden ook een boorstraat waar de zoon van de Wim mee bezig was. Gaten boren van 40 mm in één keer en zonder koeling of voor boren.

Ons derde bedrijf was de buurman van “Van Looveren”. Ook hier werden we zeer goed ontvangen en kregen we uitleg over wat de firma allemaal deed. Wat mij het meeste bij bleef, was het op schuiven van een huis. Normaal hijsen zij tanks in de haven omhoog om reparatie te kunnen doen of zo , nu duwden ze een huis één meter verder, omdat dit fout gezet was……..

Bij de Schandpaal werden we om 13.00 uur verwacht om onze hongerige buiken te vullen. Dit verliep allemaal goed zodat we omstreeks 15.30 uur naar het Kempisch museum konden stappen. Hier kregen we van twee gidsen de uitleg over de algemene inhoud van dit museum.

Traditioneel bij al onze jaaruitstappen praten we nu ook nog wat na in het ’t Centrum en gingen we met een goed gevoel en in de late uurtjes naar huis.

Wij danken al deze bedrijven en het Kempisch museum dat zij voor ons de tijd maakten om het bezoek goed te laten verlopen .