Foto's

Brecht borrelt op 27/02/2022 27 februari 2022

Bij Brecht borrelt is het de bedoeling dat verschillende verenigingen iets verkopen om zo wat euro’s in hun kassa te krijgen.Wij, als landelijke gilden, verkochten pannenkoekjes. Geen gewone pannenkoekjes, maar wel met verse koemelk van de boerderij van Tom Kenis, verse eieren en de pannenkoekenmix van de AVEVE. Om ze nog wat beter te laten smaken, konden de mensen kiezen uit bruine of kandij suiker, bloemsuiker en kandijsiroop. We hadden in de voormiddag al beslag klaargemaakt voor ongeveer 500 pannenkoekjes en de rest van de inkopen gedaan.

Om 13.00 uur gingen wij van start met het bakken van de pannenkoekjes in de foodtruck van Johan Van Gastel, waarvoor onze dank. Rond 15.00 uur stond het plein goed vol en moesten de Michel en ikzelf continu pannenkoekjes bakken en de Koen verkocht telkens een bord gevuld met drie pannenkoekjes en mooi bestrooid met suiker of siroop. Om 16.00 uur was het beslag op en hebben we nog voor een150 pannenkoekjes beslag bijgemaakt en allemaal afgebakken. Af en toe bakten we een pannenkoekje met spek van de kraam naast ons voor de helpers.

Het is ook dankzij het goede weer dat dit een geslaagde namiddag was. Om 17.00 uur was er afgesproken dat iedereen zijn kraam dicht deed en konden we beginnen met de opkuis.

Nadien nog vlug eentje gaan drinken in het ’t Centrum en dan naar huis.