Foto's

JAARUITSTAP VAN 2019 08 maart 2019

Het was dit jaar echt de moeite om nog eens mee te gaan en te genieten van deze twee bedrijven.

Op vrijdag 8 maart kwamen rond 10.00 uur 29 leden van de landelijke gilden samen in het café “ De Klok” om deze dag te starten met een warme of koude drank.



Als iedereen zijn drank naar binnen had gewerkt, konden we vertrekken naar ons eerste deel van de uitstap ” Slagerij Verstappen”. Iedereen denkt dat dit een gewone beenhouwer is, maar dan heb je het volledig mis. De winkel is maar 1/3 van heel de zaak. Luc verdeelt zeer veel naar buiten toe, te veel om op te schrijven. Er zijn 44 werknemers in dienst die heel de zaak mee draaiend houden. We werden zeer goed ontvangen door de Luc zelf en kregen ook een goede rondleiding. Tijdens die rondleiding mochten we meehelpen om ons eten van die middag klaar te maken (zie foto’s). Als afsluiter kregen we van de zaak iets om te proeven en om mee te werken, waarvoor dank.

Om 12.00 uur schoven we onze voeten onder de tafel bij de “Artisjok” om te genieten van het volgende:
- Trio van gerookte vis
- Varkenshaasje met spek, boontjes en kroketjes
- Trio van zoetigheden
- Alles met aangepaste drank


Om 14.00 uur vertrokken we dan per auto naar
boomkwekerij “Solitair” in Loenhout.
Bij dit bedrijf was het heel duidelijk: alle maten van bomen kan verplaatst en verkocht worden.
We kregen hier ook een zeer vakkundige uitleg van hoe het bedrijf ontstaan is en de uitbouw ervan. Jammer dat we het verplaatsen van een grote boom niet konden mee maken. Ook deze namiddag werd goed afgesloten met een drankje en een boek om nog eens na te lezen.

Rond kwart over vier werd de namiddag afgerond en konden we alles nog na vertellen in “Café Dorp” in de Dorpsstraat (vroeger den Dest)


We danken de bedrijven Verstappen en Solitair voor hun gastvrijheid, zodat we deze momenten konden meemaken.